Contra els abusos d’Endesa i els talls d subministrament…

 

 

 

 

 

 

 

Us convoquem el proper dimecres dia 1 de febrer a les 18:30 hores  en  l’AVV  Joaquim Ruyra, C/ Joaquim Ruyra, S/N ,prop d’estació metro i tramvia Gorg, BADALONA, a una reunió de presentació de l’acte reivindicatiu que estem preparant per DIR PROU ABUSOS AMB LES TARIFES ELÈCTRIQUES…!

Així mateix a les 19:30h del mateix dia us convidem a participar en una concentració ciutadana que sortirà de la RAMBLA DEL GORG (Metro) BADALONA, i marxarem amb espelmes fins a la Plaça ROJA de Sant Roc. Contra els abusos d’Endesa i els talls d subministrament…

MANIFESTACIÓ CONJUNTA «FAV BADALONA» i «FAVGRAM»

Durant el cap de setmana del 21 i 22 de gener i dies anteriors i posteriors, diferents barris de Santa Coloma han patit diferents talls de llum, en concret els barris del Raval i Santa Rosa amb més virulència, van sofrir unes avaries amb tall de suministre derivat d’una falta de manteniment de les línies externes, en alguns carrers de diferents barris encara tenim «pals de fusta».

Això en plena onada de fred. Fent el seguiment del tema, hem pogut constatar que  d’altres poblacions d’arreu de Catalunya porten temps patint problemes similars i creiem que es moment de reaccionar davant d’una manca  clara d’inversions en infraestructures  per part de la companyia elèctrica així com a la seva injusta política tarifaria que deixa els mes desfavorits en una  situació de risc del tot fora de lloc.

Així mateix, el passat 18 de gener d’enguany el preu de la llum va patir una pujada històrica tot coincidint amb el pic de l’onada de fred i Enguany la factura de la llum s’encarirà cent euros de mitjana. La nit que l’onada de fred va arribar a la màxima intensitat, amb les temperatures més baixes. I justament, entre les set i les deu, el preu de la llum es va disparar. De fet, va assolir el valor més alt per megawatt des del 2013: concretament, va superar el preu de 90 euros per megawatt/hora.  Just ara fa un any, el preu era de 60 euros per megawatt/hora. Les hores en què el preu és menor són entre les dotze de la nit i les vuit del matí, quan hi ha menys demanda elèctrica. Això encariria el rebut de la llum de cent euros anuals de mitjana. Perjudicant clarament a les classes socials mes desfavorides i NO volem un altre mort com va passar a Reus el passat més de novembre del 2016 i diem  PROU ABUSOS AMB LES TAFIRES ELÉCTRIQUES…!

Es per això que ens afegim als principis defensats per  l’Aliança Contra la Pobresa Energètica per tal d’exigir:

  • Accés universal als serveis bàsics. Tota família, malgrat no pugui pagar, ha de tenir uns serveis mínims que li permeti viure amb dignitat.
  • Aturar els talls indiscriminats. Que les administracions exerceixin el seu paper de garants dels drets humans i no deixin aquesta decisió a les empreses subministradores.
  • Que tots els costos de vetllar per aquests serveis bàsics siguin assumits per les pròpies companyies: davant de tot hi ha les persones.
  • Exigim que es facin públiques les dades de tots els talls que s’han produït des de 2005 i que aquestes siguin trameses a l’IDESCAT.
  • Forçar a un pla de manteniment de les xarxes de subministrament.

La passivitat no ens ajudarà a canviar la realitat i creiem que a arribat l’hora de passar a l’acció i impulsar un gran acte reivindicatiu unitari per tal d’alçar la nostre veu i aconseguir canviar l’actual model de gestió energètica.

FAVGRAM

Santa Coloma de Gramenet, 30 de gener del 2017