El veïnat de cinc municipis reclama polítiques transformadores al Besòs

eixbesòs

 

El veïnat de cinc municipis reclama polítiques transformadores al Besòs

Comunicat FAVB.- Un centenar de persones, membres d’associacions veïnals i de diversos col·lectius locals de Badalona, Barcelona, Montcada i Reixac, Sant Adrià del Besòs i Santa Coloma de Gramenet han participat en les dues sessions (divendres 21 i dissabte 22 de febrer de 2020) del fòrum celebrat a la biblioteca pública del barri de la Mina de Sant Adrià.

L’objectiu de les jornades promogut per les federacions veïnals de les cinc poblacions, amb el suport de la Confavc, tenia com a objectiu l’elaboració d’una agenda veïnal per impulsar canvis significatius a l’entorn urbà i social de la zona del Besòs.

El debat s’ha organitzat al voltant de cinc taules centrades en les temàtiques de l’habitatge, l’activitat productiva i el patrimoni, el transport i les infraestructures, el medi ambient i l’àrea metropolitana.

Després d’un debat inicial presentat per diversos ponents, s’han organitzat grups de treball per treballar cadascuna d’aquestes temàtiques, les conclusions dels quals s’han posat en comú i han conclòs l’assemblea.

En conjunt s’ha constatat l’enorme interrelació que tenen entre si els temes abordats i la necessitat de desenvolupar a l’àrea del Besòs una forta intervenció pública i social que permeti transformar les condicions actuals en oportunitats de desenvolupament i benestar per al conjunt dels seus habitats.

Aquest fòrum és per tant una base sobre la qual continuar treballant en iniciatives del conjunt dels moviments socials de la zona.