Grave situación Residencia Ramón Berenguer

Residencia Ramón Berenguer

 

Ante la grave situación que se está viviendo en la  Residencia Ramón Berenguer  por parte de residentes y del personal que trabaja allí.

Desde SOS Gent Gran, plataforma en la que está integrada FAVGRAM, nos sumamos a las demandas de la declaración institucional de nuestro Ayuntamiento a la Generalitat.

Y exigimos que se actúe de inmediato para proteger a los residentes y a los trabajadores.

Adjunto el comunicado emitido por el Ayuntamiento de Santa Coloma.

SaludCOMUNICAT
31/03/2020

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet exigeix a la Generalitat una solució immediata a la desesperada situació a la residència pública per a la gent gran Ramon Berenguer

L’Alcaldessa, Núria Parlon, ha demanat a la Consellera de Salut , Alba Vergès que prengui mesures urgents com la hospitalització de la residència, el trasllat dels pacients o qualsevol altra mesura destinada a l’atenció sanitària dels i les seves residents.

La situació a la residència Ramon Berenguer és ja altament preocupant.

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet està fent un seguiment diari de la situació des del passat 17 de març. Dels 144 residents instal·lats a l’inici de la crisi, 72 es troben aïllats per coronavirus i a les darreres hores s’han produït 4 morts. Tanmateix el 65% dels treballadors i treballadores no poden prestar els seus serveis per esta afectat o aïllats per la COVID-19. Treballadors i treballadores que estan sent substituïts com es pot, per personal que davant una situació com aquesta es troba absolutament desbordat i angoixat.

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet va demanar al CAP de referència de la residència el desplaçament de personal sanitari per fer els tests necessaris tant als residents amb simptomatologia, com als i les treballadores de la instal·lació. El diumenge 22 es van realitzar 17 tests. Les instal·lacions de la residència s’han desinfectat dos cops gracies a les gestions municipals. Un cop, amb la col·laboració directament d’una empresa especialitzada local, i un altre mitjançant l’UME.

L’equip de Govern, els serveis municipals, els familiars i Plataformes ciutadanes de suport a la Gent Gran han estat en constant contacte amb la direcció del centre i facilitant tot tipus de suport.

L’Ajuntament ha intentat pal·liar la manca de recursos i de material (guants, bates, mascaretes. EPIS en general) per poder fer front a la situació d’emergència que palesa la Residència Ramon Berenguer. Tanmateix és pública la desesperació dels familiars dels interns i les internes que han denunciat la situació a diferents mitjans de comunicació i a les xarxes socials amb tota la raó. Paral·lelament l’Alcaldessa vol manifestar la situació, també delicada, a la que es troben la resta de residències privades del a ciutat, que també estan sent assistides en la mesura de les possibilitats, pel Govern de la ciutat, facilitant material, recursos i desinfeccions.

L’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon exigeix que de forma definitiva es prengui “una solució urgent per redreçar la situació d’emergència al centre. I concretament les següents mesures: que converteixin en hospital la residència Ramon Berenguer, que traslladin a les persones a un hospital, que muntin un hospital de campanya, el que calgui… per donar una resposta als interns i als seus familiars”.

Per això Núria Parlon ha trucat, parlat i demanat la intervenció immediata a la Consellera de Salut, Alba Vergès, i ha posat en coneixement del Govern de l’Estat aquesta situació perquè no descarta la intervenció de qualsevol mitjà que es destini a atendre la situació d’aquestes persones.