Les retallades de la sanitat, “on line”

Les retallades de la sanitat, “on line”

mapa-sanitat

Notícies CONFAVC.

Ja teniu on -line el primer Mapa de la Sanitat  que des de la CONFAVC, amb la complicitat d’algunes federacions com la FAVSabadell i FAVGram, i altres plataformes ciutadanes, s’ha elaborat per evidenciar la incidència, en la vida quotidiana, de les retallades.

Aquest  Mapa del Sistema Sanitari de Catalunya  esdevé una radiografia que desgrana com s’han quedat els serveis d’atenció primària després de les retallades pressupuestàries executades en sanitat entre 2011 i 2014. Per exemple, es plasma en colors i indicadors la pressió assistencial després de la retallada de personal generalitzada, la diferència de la visites el dia i dels llocs de treball entre aquest lapsus de temps, a més de senyalar en punts algunes de les lluites veïnals que algunes les AV o federacions veïnals van liderar per a denunciar aquestes retallades.

El mapa, que s’ha basat en fonts oficials del Departament de Salut, va ser presentat el dia 8 de juny amb la presència del responsable de la CONFAVC de Sanitat, Albert Torrents; del periodista Oriol Güell, i de l’activista del Fòrum Català d’Atenció Primària, Francesca Zapater.