Projecte «A-porta»

El projecte A-porta aterra a Santa Coloma de Gramenet amb la missió de reduïr els casos de vulnerabilitat energètica

 

Santacoloma2

Notícies CONFAVC.- El dia 17 de febrer arrenca a Santa Coloma de Gramenet el projecte veïnal A-porta amb l’objectiu d’intervenir contra la vulnerabilitat energètica. Ho farà de la mà d’un equip de vuit Picaportes: persones carismàtiques del mateix barri que entren a les llars dels seus veïns i veïnes, els revisen els consums energètics i l’estat de les llars i els assessoren sobre com optimitzar recursos. En altres casos que ho requereixin, els i les Picaportes els acompanyen als serveis socials o a altres recursos públics.

Amb aquesta ciutat el projecte A-porta aterra a la cinquena ciutat de Catalunya on s’ha desplegat– al cinquè barri-; després d’haver actual a la Zona Nord i al barri de Can Peguera, de Barcelona; a Campclar, de Tarragona; i a Horts de Miró, de Reus.

A Santa Coloma es desplegarà amb la col·laboració de l’Ajuntament gramenenc, la companyia Aigües de Barcelona Agbar, i l’Obra Social La Caixa.
Cal destacar que A-porta ha rebut dos reconeixements rellevants, com el Premi d’Innovació Social de La Caixa, i Desafío RECI 2018-19 Diversity Advantage”,i que pel 2020 hi ha la previsió que es segueixi expandint a dos ciutats més catalanes.