XXV Aniversario F.A.V.GRAM

cartel

La FAVGram despedeix la celebració “dels seus 25 anys” amb un debat i un homenatge a 44 activistes veïnals

Notícies CONFAVC.- Una taula rodona que va analitzar el passat, present i futur de les AV, i un gran homenatge a 44 activistes veïnals que van contribuir al moviment veïnal de la ciutat i als seus barris, van constituir els actes centrals de la Jornada  que cloïa la celebració dels 25 anys del naixement de la Federació d’Assocaciacions de Veïns i Veïnes de Santa Coloma de Gramenet (FAVGram)

Un actes que van iniciar-se amb la inauguració d’una Exposició fotogràfica, el 2 d’octubre (19h), a Can Peixauet, i que va continuar amb aquesta jornada commemorativa a la Biblioteca de Suinguerlín conduïda per la periodista Odei Extearte.

Després de l’arrencada del benvinguda, a càrrec del president de la FAVGram i de la CONFAVC, Tomàs Fernández i Jordi Giró respectivament; i de l’Alcaldessa, Núria Parlon, es va posar un audiovisual realitzat pel Canal 150 que resumia els anys de moviment veïnal de la ciutat.

El debat sobre el passat, el present i futur del moviment veïna, va comptar també amb la presència dels presidents FAVGram i de la CONFAVCTomàs Fernández i Jordi Giró respectivament, i de la FAVSabadell, Manuel Navas. Giró va posar èmfasi en la riquesa de projectes i lluites que es van presentar a la darrera edició dels (Re)coneixements Veïnals – com el Servei educatiu de la FAVGram, una de les iniciatives premiades- com a símptoma de bona salut del moviment veïnal,  passant també a per a parlar d’algunes debilitats  que cal afrontar i  del desplegament del Marc Estratègic de la CONFAVC. Seguint la mateixa línia, Navas va fer una mirada retrospectiva sobre el naixement del moviment veïnal en la Dictadura franquista, i va destacar la necessitat d’enfortir-lo pel futur.

Segons Fernández els actes de celebració dels 25 anys de Federació “ha fet reflexionar. Mirar cap enrere i topant-se amb aquests homes i dones que tant van treballar-hi, i després també hem reflexionat molt en com estem i com volem estar com a moviment, i com a veïns i veïnes. Hem de saber filar complicitats al territori amb altres entitats”, senyala. El president de la FAVGram  també ha emfasitzat que d’aquests actes la ciutat s’endú un gran “pòsit”: “ ha servit per a visibilitzar que el moviment veïnal està ben viu, no amb la força que voldríem, però que encara som referents. Hem donat un cop sobre la taula perquè l’administració sàpiga que seguim tenint i volem seguir tenint molta representativitat als barris”.

Ver más imágenes del acto en la Galería